Prostor pro to co & kdo & kdy & jak ve Strakonicích v souvislosti s děním v mládeži křesťanského sboru Elim Písek a její podstatné množiny Strakonických... ;-) ...aktuální dění hledejte vlevo v části "blíží se"

neděle 4. března 2007

Bohoslužba ve Strakonicích s Jirkou Kantorem - sobota 10.3.

Křesťané se scházejí ke společnému shromáždění, aby s tím, co ve svých životech prožívají přicházeli společně do Boží přítomnosti. Prostřednictvím čtení a výkladu Bible můžeme poznávat Boží charakter. V modlitbách máme možnost reagovat na vyslechnuté kázání. Ve zpívání písní chval můžeme vyjadřovat Bohu úctu. Slavnost Večeře páně slouží k připomínce a zvěstování Ježíšovy oběti, která je mocí ke spasení každému kdo věří.
Konání křesťanského shromáždění je lidská i duchovní záležitost a církev musí v každém čase ve víře hledat vyhovující způsob bohoslužby tak, aby forma i obsah vskutku co nejvíce ukazovaly na Boží jednání se svým lidem. Jsme proto církví stále se učící.

V sobotu 10.3.2007 budeme mít první takovou bohoslužbu ve Strakonicích. Bude se konat v bytě Pospíšilových (mapa zde), kteří se do Strakonic právě nedávno přistěhovali a začátek je v 16:00. - Doporučuje se být na místě včas, neboť začátek bychom chtěli dodržet. Celé setkání bude trvat asi hodinu a půl. Každopádně částečná účast je stále lepší než žádná, takže se nikdo nemusí cítit proviněně, pokud by z jakéhokoliv důvodu chtěl přijít, či odejít v jiný čas.

Žádné komentáře: