Prostor pro to co & kdo & kdy & jak ve Strakonicích v souvislosti s děním v mládeži křesťanského sboru Elim Písek a její podstatné množiny Strakonických... ;-) ...aktuální dění hledejte vlevo v části "blíží se"

pondělí 19. února 2007

Exit316

Od září 2006 vysílá Česká televize nový publicisticko-vzdělávací pořad Exit316. Je to jeden z projektů Křesťanské akademie mladých (http://www.kam.cz/), která využila nabídku ČT podílet se na přípravě takového typu pořadu. Cílem je kultivovat duchovní prostředí v ČR, tj. zbořit předsudky, že křesťanství je něco zastaralého, pro slabochy atd. Chce se poskytnout pravdivý obraz o křesťanech, probudit zájem mladých lidí o Bibli a o Boha.

Sledování televize je ale pořád jenom sledování televize. Máte vlastní názor? Po vlastní zkušenosti, podle životních priorit, podle lidí, kterým důvěřujete a mnoha dalšími různými způsoby si člověk uvědomuje svůj názor. Věřím, že názory a příběhy druhých lidí mohou být zdrojem obohacení našich vlastních životů. Dokonce bude pravda asi i to, že člověk potřebuje přicházet do styku s odlišnými názory než sám má, aby se je učil brát vážně. Jednotlivé epizody pořadu Exit316 ukazují témata, jejichž styl řešení ovlivňuje náš život. Minimálně ten na Zemi. Člověk na to nemusí být sám, ale může se seznámit i s míněním ostatních mladých lidí, kteří zpravidla prožívají podobné věci. A proto je tu skupinka Exit316. Cílem skupinky je vést diskuzi k danému tématu epizody a mít užitek ze zkušeností druhých. Stejně užitečné je i to, že se můžeme uprostřed týdne sejít a sdílet navzájem naše radosti a starosti.

Ve Strakonicích se scházíme na "Sledovací a diskuzní skupinku Exit316" ne v čase vysílání, ale každou středu, nebo čtvrtek od 17:30 - upřesněno vždy v kolonce "blíží se". Nejprve jsme se museli střídat a podle ochoty rodin mládežníků být jednou za čas tam a potom zase jinde. Potom jsme měli tato setkání pravidelně v bytě u Ruth - američanky, která hraje ve Strakonicích basketbal. Nakonec již jsou Pospíšilovi přistěhovaní do Strakonic a tato setkání máme v jejich bytě. Přijďte a pozvěte i přátele!
(s koncem školního roku a vysílání pořadu skončily i tyto skupinky - pokračování po prázdninách...)

Odkaz na mapu s vyznačením místa, kde bydlí Pospíšilovi, je zde.
Jednotlivé již odvysílané díly lze shlédnout na internetových stránkách ČT zde.
Web věnovaný tomuto pořadu: www.exit316.cz.
Videoklipy z podzimních dílů Exitu316 si můžete pustit zde.

Žádné komentáře: